Untitled photo

Even kennis maken

Hi, ik ben Wim Goedhart, grafisch vormgever en fotograaf. Ooit, lang geleden, in de analoge tijd kwam de fotografie op mijn pad.
Mijn Yashica-D twee oogreflex heb ik nog steeds, zie foto hierboven. Het mystieke werken in de doka, de Paterson ontwikkeltank, de Durst vergroter, de chemie van het ontwikkelbad, het gespannen wachten op resultaat, al met al onvergetelijke ervaringen.

Mijn eerste baan was reproductiefotograaf bij een klein grafisch bedrijf in Woerden. Zo rolde ik de grafische wereld in en koos voor een opleiding grafische vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Één van de vakken was fotografie.

Na diverse jobs bij grafische- en reclamebedrijven ben ik in 1988 zelfstandig verder gegaan als freelance werktekenaar, vormgever en art director.
In die tijd verplaatste mijn werkgereedschap zich van de analoge tekentafel naar de digitale wereld van het beeldscherm. Ik heb die nieuwe uitdagingen direct omarmd. Een spannende en leerzame tijd.

Vanaf halverwege de jaren negentig kwamen de opdrachten voornamelijk uit de uitgeverswereld. Het vormgeven en opmaken van educatieve en zakelijke boeken, tijdschriften, en pr-drukwerk was mijn passie en specialiteit. Sparren met redacties, tekstschrijvers, fotografen, illustrators en drukkers... een fijn vak.

Inmiddels heb ik na ruim 30 jaar het grafische avontuur zo goed als afgesloten. Nu, in 2022 ben ik weer terug bij de fotografie.
Ik wil mijn foto's een sfeer meegeven die aansluit op mijn persoonlijke gedachten en beleving. In mijn vrije werk is soms een licht vervreemdende aanleg te zien. Telkens weer hoop ik iets nieuws te leren en mezelf en mijn werk te verbeteren.
Kijk eens rond in mijn portfolio ‘Vrij werk’ en ‘In opdracht’. Tip: de slideshow-weergave werkt goed, de beelden komen dan op groot formaat voorbij in een prettig tempo. Klik op het zwarte driehoekje boven aan de pagina.
Mijn werk bestellen voor publicatie of bij jou aan de muur? Dat kan! Neem dan even contact met mij op via de mail: info@wigofoto.nl


Hetzelfde zien,
maar het zo zien,
zoals nog niemand het zag.

Jules DeelderContact

Wim Goedhart Fotowerk
Publiciteitsfotografie in Noord-Nederland
voor krant, tijdschrift en online.

Binnenweg 92
7948 LR Nijeveen
The Netherlands
Tel.: 06-44739264 (een appje kan natuurlijk ook)
e-mail: info@wigofoto.nl

Copyright: alle rechten voorbehouden. Niets uit
de inhoud van de deze site mag worden
verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar gemaakt,
in welke vorm of wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Wim Goedhart.
Leveringen volgens de Algemene Voorwaarden
van de Fotografenfederatie BFN, NVF en GKf.
No part of this website or any of its contents may be reproduced, copied, modified or adapted,
without the prior written consent of Wim Goedhart.

Kvk 81121407
Btw NL003539576B47Powered by SmugMug Owner Log In